top of page

Helgetur til Blimsanden på VigraEn helgetur til Blimsanden på Vigra utfordrer konvensjonelle oppfatninger om camping. Å kunne campe direkte på en strand i Norge virker nesten urealistisk i disse dager. Jeg kunne ikke tro at det var mulig, spesielt med den økende utfordringen med å finne gode overnattingsplasser uten å ende opp på en full campingplass. Men denne helgen bestemte jeg meg for å utforske det selv.


Atlanterhavsveien og Trollkyrkja: Dagen begynte med en naturskjønn kjøretur over Atlanterhavsveien, og min første stopp var ved parkeringsplassen til Trollkyrkja i Fræna. Etter en 3 km lang vandring oppover fjellet, ble jeg belønnet med tre imponerende grotter, hver med sin unike karakter. Den 40 meter lange S-formede grottegangen førte meg til et majestetisk fossefall i en stor marmorgrotte. Grotteopplevelsen var en perfekt start på turen, men det er viktig å være forberedt på ulendt terreng og ta hensyn til værforholdene.

Ferge fra Molde til Vestnes: Neste etappe av reisen involverte en lang fergereise fra Molde til Vestnes. Utsikten underveis, spesielt med fjelltoppene dekket av hvitt, var fascinerende. Ferga passerte forbi 222 fjelltopper, og jeg tok meg tid til å fotografere den praktfulle panoramautsikten. Etter ankomst på den andre siden, satte jeg kursen sørover mot Ørskogfjellet.


Ørskogfjellet og Fjellstova:

Fjellstova på toppen av Ørskogfjellet ble et hyggelig stoppested. Verten imponerte ikke bare med god mat, men også med hyggelige samtaler. Et raskt avbrekk, men alltid verdt det, spesielt med rimelig bensin tilgjengelig. Nå var det tid for å rulle nedover mot Ålesund, og jeg valgte å hoppe over bystoppet denne gangen.


Ankomst på Blimsanden:

Klokken var 19.00 da jeg endelig nådde Blimsanden. Stranden smilte mot meg, og jeg visste at helgen ville bli utenom det vanlige. Camping midt i naturen, uten kjøpesentre eller butikker i nærheten, gir en autentisk opplevelse. Jeg anbefaler å handle det nødvendige før ankomst, da grunneieren stenger porten kl. 22.00.


Fred og ro senket seg raskt mens jeg parkerte, klar for en helg med å nyte solnedgangen, lyden av bølgene, og en enestående opplevelse av å være ett med naturen.

Denne helgeturen til Blimsanden på Vigra ble en påminnelse om viktigheten av å koble av og utforske naturens skjønnhet. Å ta seg tid til enkelhetene i livet, som å sitte ved bålet ved havet og se solen gå ned, gir en uerstattelig følelse av ro og glede. Jeg oppfordrer alle til å utforske nye steder og skape sine egne minner i naturens skjød.

89 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page