top of page
Bilde av Thomas Gudbrandsen som eier Vintageferie

Om Vintageferie.no

Bakgrunnen for hele ideen med Vintagerie oppstod etter et år med å kjempe seg tilbake til livet igjen etter en alvorlig ulykke som nesten kunne ha endt med "the end".

 

Etter å ha arbeidet seg tilbake til å fungere som menneske igjen, etter to kraniebrudd og syv ansiktsbrudd som resulterte i en alvorlig hjerneskade, i tillegg til alt det en traumeskade gjør med en persons evne til å fungere igjen, ble hele ideen om Vintageferie satt i gang da jeg omsider fikk tillatelse til å kjøre bil igjen.

Hele rehabiliteringsperioden var det én ting som fylte tankene mine, og det var at når jeg en dag klarte å overbevise det offentlige om at jeg var mer enn god nok til å kjøre bil igjen, og sertifikatet var på plass igjen, skulle jeg sette meg rett i Bobla fra 1963, hekte på campingvogna, og bare kjøre avgårde. Uten en plan om noe som helst, verken hvor, når eller for hva. Det handlet kun om én ting for meg gjennom prosessen, og det var å LEVE.

I oktober det året var sertifikatet på plass igjen. Jeg kjørte av gårde i Bobla og vogna, begge fra 60-tallet, og det ble 35 000 km fra oktober til mars den vinteren. Lang historie kort, gjennom denne reisen ble tankene mine mer og mer overbevist om at hvis dette ga meg så mye som det gjorde, kunne det kanskje være en god idé å tilby en lignende opplevelse til andre, uten at de nødvendigvis måtte få en hjerneskade eller kjøpe både bil og vogn for å i det minste oppleve dette, enten det var bare for en langhelg, uker eller lengre ferier.

Det ble flere biler og flere vogner. Det måtte søkes etter et sted der både grunneier og sted var riktig med tanke på plassering og utgifter. I dag øker utvalget steg for steg. Stedet er perfekt med tanke på både plassering og ikke minst en fantastisk grunneier som lar meg gjøre det jeg gjør fra 1. juni til 1. oktober hvert år.

Om du ikke nødvendigvis er ute etter å leie, så er det alltid åpent hos meg, enten det er bare for å stoppe opp og se, på vei til eller fra Atlanterhavsveien, eller om du trenger et sted hvor du kan parkere for natten før veien går videre. Eller kanskje du tilbringer kvelden rundt bålet, hvor praten går om både livet, gleder og sorger. Her lever livet fullt ut hver dag, for livet er ikke en selvfølge.

Alt dette har utviklet seg til kjærlighet for en livsstil, vintagebiler, campinglivet, og ikke minst mennesket. For mennesket overrasker og imponerer meg hver eneste dag. Når man i tillegg er inspirert av Norges varierte landskap og rike kulturarv, finnes det ingenting finere enn kvelder med nye turister og nye historier som stopper innom i løpet av sommeren.

Jeg ønsker deg og dere hjertelig velkommen til Vintageferie!

bottom of page