top of page

Opplevelsesrik tur til Trollstigen og Litlefjellet
En tur til Trollstigen er ikke bare en reise langs en av Norges mest imponerende veistrekninger, men også en invitasjon til å utforske de skjulte perlene som omgir denne spektakulære ruten. På min siste tur til dette fantastiske området, valgte jeg å ta Sølsnes-Åfarnes-ruten for å virkelig kunne fordype meg i opplevelsene og la stress og tid bli en sekundær bekymring.


Litlefjellet og Venjedalen:

Før jeg nådde Trollstigen, tok jeg en avstikker mot Dalsbygda, rett før Åndalsnes, med Litlefjellet som mitt mål. Veien til Litlefjellet er ikke tydelig merket, men etter å ha fulgt skiltene til "Isfjorden-Liabygda-Feriesenter og Stadion" fra Isfjorden, kommer du på rett spor. Veien opp Venjedalen er en bomvei, og selv om veien kan være litt utfordrende, belønnes du med muligheten til å parkere ved foten av fjellet og nyte en kort, men bratt, 20-30 minutters tur til toppen. Utsikten fra Litlefjellet, med Trolltindene i horisonten og Raumabanen som slynger seg gjennom dalen, er intet mindre enn betagende.


Utforskning rundt Åndalsnes:

Nedstigningen fra Litlefjellet førte meg tilbake til Åndalsnes, hvor et utvalg av aktiviteter ventet. Romsdalsgondolen, Rampestreken, og Norsk Tindesenter er alle verdt et besøk. Jeg, derimot, hadde Trollstigen som mitt endelige mål. Før jeg forlot Åndalsnes, stoppet jeg for å fylle drivstoff for den spennende reisen som ventet.


Trollstigen-opplevelsen:

Ved ankomst til Trollstigen, tok jeg meg tid til å utforske hvert eneste utsiktspunkt langs veien. Stoppene underveis ga meg muligheten til å ta bilder og filme spektakulære scener som jeg kanskje hadde oversett hvis jeg hadde hastet til toppen. På selve platået av Trollstigen var det tid for å nyte en kopp kaffe, ta inn den fantastiske utsikten og, selvfølgelig, ta det perfekte bildet. Selv om Trollstigen er blant Norges mest besøkte steder, er det verdt å bruke tid her for å virkelig sette pris på naturens skjønnhet.


Overnatting og Fjellutforsking:

For de som ønsker å forlenge eventyret, er Trollstigen et flott sted å parkere for en ny natt. Den omkringliggende fjellverdenen er full av muligheter for fricamping, og en natt på toppen, midt i naturen, omgitt av fjell, snø, og bekker, er en opplevelse i seg selv. Selv på travle dager i høysesongen er det vanligvis plass til en campingvogn her oppe.


Turen til Trollstigen og Litlefjellet er ikke bare en kjøretur; det er en reise gjennom majestetiske landskap, spektakulære fjell og en påminnelse om hvor rikt Norge er på naturskjønnhet. Uansett om du velger å ta Trollstigen som en dagstur eller en helgetur, vil opplevelsene og minnene fra denne reisen være verdt hvert øyeblikk. Så, hiv deg på vogna, ta deg tid til å se, kjenne, og føle, og la naturen omfavne deg på denne fantastiske reisen gjennom Trollstigen og Litlefjellet.

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page