top of page

Utforskning av trollstigen og reisen til geiranger: En eventyrlig fjellturNår du har erobret Trollstigen, åpner veien seg mot nye eventyr i det majestetiske landskapet. Denne gangen går turen videre mot Geiranger, og jeg deler gjerne mine erfaringer og tips for å gjøre reisen minneverdig.


Langdal Camping - En Skjult Perle:

For de som ikke campet på toppen av fjellet, eller for de som ønsker en roligere natt, anbefaler jeg Langdal Camping. Dette flotte stedet, som enkelt kan overses, tilbyr plass ved elva, komplett med utedo og containere for avfall. En perfekt base som lar deg være i ett med naturen, samtidig som du har tilgang til nødvendige fasiliteter. Park4Night-appen vil guide deg rett til Langdal Camping.


Gudbrandsjuvet - Naturlig Skjønnhet og Historie:

På vei mot Geiranger er det verdt å ta en pause ved Gudbrandsjuvet. Gå over hengebrua og nyt den naturlige skjønnheten skapt av elven gjennom tusenvis av år. En kafé ved Juvet gir deg muligheten til å slappe av og fordype deg i områdets historie.


Fergen Linge-Eidsdal:

Veien mot Geiranger fortsetter med fergen Linge-Eidsdal. Dette er en fantastisk måte å nærme seg Geiranger på, og du kan også velge å komme fra Liabygda-Stranda-siden. Underveis vil du bli omgitt av naturens prakt, og snart vil du nå Ørnesvingen.


Ørnesvingen - Et Storslått Utsiktspunkt:

På vei ned til Geiranger, må du ta deg tid til å stoppe ved Ørnesvingen. Vær forberedt på en travel sving med parkerte biler og kø for å fange et glimt av det fantastiske utsiktspunktet. Dette er verdens vakreste utenom sesongen, men i høysesongen kan det være hektisk. Selv om kaoset kan være overveldende, er utsikten fra Ørnesvingen definitivt verdt et stopp.


Geiranger - Naturskjønn Skjønnhet:

Ankomsten til Geiranger markerer en visuell overflod av naturskjønnhet. Selv om kaotisk i høysesongen, er det verdt å utforske denne perlen. Campingplassen gir deg muligheten til å avslutte dagen komfortabelt, spesielt om du føler behovet for en dusj.


Utforskning av Lovatnet og Oldevatnet:

For de som er klare for mer, går reisen videre oppover fra Geiranger. Stopp ved Flydalsjuvet for fantastisk utsikt, deretter til Dalsnibba, et "Must See" med fantastisk panoramautsikt. Veien går deretter til Stryn, der en kaffepause ved Oppstryn gir deg tid til å suge inn den naturskjønne skjønnheten rundt deg.


Loen Skylift og Briksdalsbreen:

Loen Skylift er et åpenbart stopp, men likevel en opplevelse som ikke kan overses. Utforsk Via Ferrata for de eventyrlystne, eller nyt taubanen og panoramautsikten til toppen. Pass på å besøke Lovatnet og Oldevatnet, men vær forsiktig med å fricampe, da det kan være restriksjoner. Campingplasser rundt vannene gir trygge alternativer. Ikke glem Loen Skylift, der Via Ferrata og taubanen gir unike perspektiver.


Reisen fra Trollstigen til Geiranger og videre til Lovatnet og Oldevatnet er en opplevelse som kombinerer naturlig skjønnhet, historie og spektakulære utsiktspunkter. Planlegging er nøkkelen for å maksimere denne eventyrlige turen. Enten du velger å utforske Geiranger i dybden eller ta en pause ved Lovatnet og Oldevatnet, vil hvert øyeblikk være en steg nærmere naturen og dens uendelige skatter.

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page